Очаква се в сряда Германия да разреши на Полша да даде

...
Очаква се в сряда Германия да разреши на Полша да даде
Коментари Харесай

Блумбърг: В сряда Германия ще разреши на Полша да достави леопарди на Украйна

Очаква се в сряда Германия да разреши на Полша да даде танковете си „ Леопард “ 2 на Украйна, съобщи " Блумбърг ". Днес Варшава изиска публично това да стане. По контракт всички продадени от Германия танкове могат да се дават или препродават на други страни единствено след позволение на Бундестага.

Според немски специалисти канцлерът Олаф Шолц се тормози от ескалация на войната, в случай че Украйна получи толкоз мощни танкове.

Войната може да се разрасне хоризонтално, в случай че украинските офанзиви с тези оръжия са сполучливи и Русия е застрашена от проваляне във войната. Това може да притегли спомагателни страни в спора, считат експерти в Берлин. Другият вид е войната да ескалира и " по вертикала " - това значи, че Русия би могла да прибегне до тактически нуклеарни оръжия при положение на последна нужда. От това се безпокои и Шолц.

Германия в началото сложи изискване, че ще съобщи своите танкове на Украйна само в случай че Съединени американски щати също доставят американски танкове. Днес излезе и новината, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се е съгласил да даде на Украйна танкове М1 Abrams. Целта му е да отвърне на " блъфа " на германците - Берлин даде обещание да отключи доставката " Леопард 2 " единствено след американците.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР